Cheers to cheese

Combineer Wild Mill met Hollandse kaas!

Ontdek de combinaties

Cheers to cheese

Combineer Wild Mill met Hollandse kaas!

Ontdek de combinaties

De donkere bieren van Wild Mill

Wild Mill introduceert een Hollands kaasplankje met de Wild Mill PX en de Wild Mill Dark als begeleiding bij de kazen. De ultieme comfortfood combinatie! De kazen spelen de hoofdrol en Wild Mill brengt je kaasplank naar een nieuwe bierbeleving. Ben jij klaar voor deze ultieme donkere dagen proeverij?

Cheers to Cheese!

Als de dagen korter worden en de verwarming of open haard wordt aangestoken kunnen er weer stevige donkere bieren worden geschonken. Wild Mill heeft twee soorten donker bier bomvol karakter en een hoger percentage aan alcohol. Donker bier vraagt immers om rustig van te genieten en er de tijd voor te nemen.

Kaasplankjes werden vroeger vaak begeleid door wijn. Het was een klassieke combinatie. Maar de laatste jaren is bier in combinatie bij een kaasplankje steeds populairder geworden. Het is namelijk de kunst om balans te vinden tussen de volle smaken van de kaas en de karakteristieke tonen van het bier. Dat maakt een kaasplankje met bier zo super spannend! Wild Mill heeft hier duidelijk kaas van gegeten en begrijpt de kunst van smaken versterken. Ga jij de kaasplank uitdaging met ons aan en word een extra kaas-bier combinatie expert!

Wild Mill PX en Wild Mill Dark

Wild Mill PX is een donker bier dat in speciale Pedro Ximenez eikenhouten vaten heeft gerijpt. Hierdoor is het bier niet alleen vol van smaak, maar heeft ook diepere tonen zoals rozijnen, vanille en citrus van de Ximenez. Het bier zelf heeft een karamel achtige kleur en je ruikt chocolade en zoethout. Alles bij elkaar is dit spannende donkere bier bijzonder karakteristiek en combineert met goed gerijpte kazen die op leeftijd zijn.

Meer informatie
wildmill-bierenkaas-1
Wild Mill Dark heeft een uitgesproken zoetachtige smaak met een bittere afdronk. De kleur is chocoladeachtig en de smaken van komijn, steranijs en karamel komen samen. Je ruikt gebrande koffie en chocolade waardoor dit biertje uitstekend combineert met de wat zachtere kazen en kazen zoals blauwschimmel. Ook dit biertje heeft net als de PX een alcoholpercentage van 11 %. Drink langzaam en niet te koud.

Brabants blauw
X Wild Mill Dark

Brabants blauw is een zacht harde koekaas uit Molenschot met een blauwschimmel structuur. Familie Bastiaansen maakt deze kaas al generaties in Brabant en heeft zich gespecialiseerd in het bereiden van biologische korst- en blauwaderkazen. De kaas is aangenaam romig met een pikante blauwader en heeft even gerijpt. De combinatie met Wild Mill Dark is de persoonlijke favoriet van Jeremy en combineert heerlijk met elkaar doordat het bittertje van de blauwschimmel samenkomt met het bittertje van de Wild Mill Dark.

20210726-WildMill-HAL158-0304

Le Petit Doruvael
X Wild Mill Dark/PX

Le Petit Doruvael is een jong kaasje met een opvallende rood-oranje korst dat ook rood bacterie kaas wordt genoemd. De kaas is bijzonder smeuïg en zacht van smaak en wordt gemaakt van eerste klasse gepasteuriseerde melk en een geheime combinatie aan kaas bacteriën. De kaas wordt jaarlijks bekroond met het Groene Hart keurmerk. Deze kaas heeft bijzonder veel pit en in combinatie met de Wild Mill Dark of Wild Mill PX smelten deze smaken samen in je mond tot de perfecte kaas-bier combinatie. Hier wil je meer van proeven!

20210726-WildMill-HAL158-0607

De Rotterdamsche Oude
X Wild Mill Dark

De Rotterdamsche Oud Kaas Schuit 36 weken is 36 weken gerijpt op houten planken. Het is dus een wat oudere kaas met karakter en dat proef je. Door de kristalvorming van het zout heeft de kaas een licht knispertje in de mond, maar is toch vol en romig. Tonen van noten, zoethout en karamel proef je ook terug in de kaas. In combinatie met de Wild Mill Dark vullen deze twee karakters elkaar complementair aan. Ze begeleiden elkaar perfect zonder dat de kaas het bier overstemt of vice versa. Een prachtige combinatie voor op het kaasplankje met Wild Mill Dark.

20210726-WildMill-HAL158-0323

Extra belegen stolwijker
X Wild Mill PX

De extra belegen Stolwijkse belegen kaas is een boerenkaas die generatie op generatie met de hand wordt gemaakt. De kaas is waanzinnig romig, eindeloos smeuïg en de pikante smaak die hoort bij een boerenkaas is mooi in balans aanwezig. Doordat de kaas een bijzondere bereiding heeft, smaakt de kaas streekgebonden, omdat ook grondsoort, gras en vee een grote rol speelt in de totstandkoming van deze typische smaak. In combinatie met de Wild Mill PX komt deze kaas nog meer tot zijn recht. Je proeft pit, passie en liefde net als je deze terug proeft in de Wild Mill PX. Een gouden combinatie.

20210726-WildMill-HAL158-0907

Bestel kaas online bij Kaasdok

Friese kruidnagelkaas & Wild Mill PX

De oude Friese kruidnagelkaas is wel heel bijzonder en daarom ook de tweede favoriete combinatie van Jeremy. Doordat de kaas lang heeft mogen rijpen, ongeveer drie jaar in de natuur, is Friese oude nagelkaas van nature droog en hard. De smaak is onovertroffen: de komijn en kruidnagel die eraan zijn toegevoegd hebben deze gehele periode hun werk kunnen doen. Hierdoor ontstaat een pikante, pittige uitgesproken kaas die enorm goed combineert met de komijn, steranijs en zoethout van de ook uitgesproken Wild Mill PX.

20210726-WildMill-HAL158-0621

Oude schapenkaas uit Morra
X Wild Mill PX

Deze oude schapenkaas uit Friesland heeft een echte Franse afkomst, omdat de melk voor de kaas van Franse Lacaune schapen komt en dat proef je! De Friese Schapenkaas wordt gemaakt door boer Jacob Rispens uit het Friese plaatsje Morra waar de schapen vrij kunnen grazen. De structuur van de kaas is robuust korrelig met een lichtbruine uitstraling, maar toch nog een klein beetje smeuïg. De smaak is heel subtiel van de schapen, erg stroachtig, fris en volrijp. Deze volle smaak gaat erg goed in combinatie met de Wild Mill PX die ook krachtig, donker en vol van smaak is. Deze twee smaken vullen elkaar goed aan en kunnen samen prima op het Hollandse kaasplankje.

20210726-WildMill-HAL158-0641

Bestel Wild Mill online bij Drinks & Gifts

Belegen komijnenkaas
X Wild Mill PX

De belegen boeren komijnenkaas die al jaren door ome Cor wordt gemaakt. Maar sinds zijn pensioen neemt ome Sjaak het familierecept over en wie weet ooit later Stefan zijn zoon. De kaas wordt op eigen boerderij gemaakt volgens jarenlange traditie. De kaas is 4 tot 6 maanden gerijpt en ongelooflijk rijk gevuld met komijn. Komijn geeft de kaas de bijzondere smaak en de kaas blijft lekker pittig door zijn leeftijd. In combinatie met Wild Mill PX komen komijn, leeftijd en karakter samen. Deze combinatie is de favoriete nummer 3 van Jeremy en mag dus zeker niet op jouw kaasplankje ontbreken!

20210726-WildMill-HAL158-0943

Boeren truffelkaas
X Wild Mill PX

Deze boeren truffelkaas is een echte delicatesse en mag niet ontbreken op je kaasplankje. De kaas is jong en daarom nog licht belegen, lekker smeuïg en romig. In de kaas zitten stukjes Italiaanse zomertruffel die de kaas tot een ware delicatesse maakt. Maar de truffel overheerst niet en is perfect in balans. Het recept van Ben te Voortwis is geheim en wordt op de Lindenhoff in Baambrugge geproduceerd. Deze Hollandse truffelkaas past goed bij de Wild Mill PX, omdat deze kaas jouw kaasplankje naar een hoger niveau tilt net als het bier van Jeremy. Truffel gaat immers goed met de chocolade- en vanilletinten. Overtuigd? Probeer het zelf!

20210726-WildMill-HAL158-0633

Blond, Tripel, Red

Wild Mill Blond, Tripel en Red zijn dé andere biersmaken die we zeker niet mogen vergeten. Bier hoog op smaak, waar altijd wel een gelegenheid voor is. Lekker puur of On the Rocks als je wel de smaak wilt, maar niet de alcohol. Of verras je gasten eens met een verrassende biercocktail. Laat ons weten wat jouw favoriete biermoment is!

DE SNELSTE WEG NAAR EEN LEKKERE WILD MILL

   Bestel nu Wild Mill promotiemateriaal!

   Volg
   Wild Mill
   Bestel kaas online bij Kaasdok