Black Angusstoof

Recept met Wild Mill Dark

Ingrediënten
  • 1 kilo stoofvlees (Sukade) in blokken gesneden van 2x2 cm
  •  boter
  • uien
  • deciliter runderfond
  • flesje Wild Mill Dark
  • steranijs
  •  peper en zout
  • dikke wortels (in grove stukken)
  • snee brood
  •  mosterd
  • laurierblad
  • takjes tijm
  •  bladpeterselie
Bereiding

Benodigdheden: Stoofpan

  1. Snijd het vlees, dep het vlees droog en bestrooi met peper en zout.
  2. Bak de stukjes vlees mooi goudbruin aan in olie en boter. Doe dit eventueel in kleinere porties.
  3. Voeg de gesneden groenten toe en bak nu mee.
  4. Overgiet met de fond en laat deze een beetje inkoken.
  5. Voeg dan de Wild Mill Dark toe en de steranijs.
  6. Giet er eventueel nog wat water bij tot het vlees net niet bedekt is.
  7. Besmeer de boterham met een dikke laag mosterd en leg deze op het vlees.
  8. Voeg het laurierblad en de tijm toe. Doe het deksel op de pan en laat twee uur zachtjes pruttelen.
  9. Doe het deksel van de pan en laat zachtjes inkoken tot je een mooi gebonden saus hebt.
  10. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met bladpeterselie.

 

TIP: Lekker met frietjes.