Kipstoof

Recept met Wild Mill Tripel

Ingrediënten
  • 600 gram kippendijen heel
  • grote ui grof gesneden
  • grote bak kastanje champignons in kwarten
  • rode paprika grof gesneden
  • teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  •  snufje gemalen zwarte peper
  •  snufje zeezout
  •  zonnebloemolie
  • bouillonblokje
  • 150 ml water
  • 1 flesje Wild Mill Tripel
  • flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 el bloem
Bereiding

Benodigdheden: Stoofpan

  1. Bestrooi de kippendijen met zwarte peper en zeezout en haal door de bloem.
  2. Verhit in een grote hapjespan of stoofpan een scheutje zonnebloemolie en bak de kippendijen goudbruin.
  3. Voeg de gesneden uien, paprika, champignons, knoflook en 2 eetlepels tomatenpuree toe en bak dit voor 2 minuten mee.
  4. Voeg 150 milliliter water, het bouillonblokje en 1 eetlepel sambal badjak toe en roer dit goed door de kip.
  5. Leg de deksel op de pan en laat 45 minuten stoven op laag vuur.
  6. Voeg na 45 minuten stoven als deze klaar is het bier toe, het mag nu niet meer koken.
  7. Lekker met rijst en geroosterde nootjes.