Wildstoof

Recept met Wild Mill PX

Ingrediënten
  • 600 gram wildpoulet in stukjes gesneden
  • 25 gram boter en een scheutje olie
  • 1 flesje Wild Mill PX
  • rode ui in grove stukken gesneden
  • potje wildfond ca. 380 ml.
  • handje gedroogde abrikozen geweld
  • kruidnagels
  • laurierblaadje
  • plakjes kruidkoek in blokjes gesneden
  • takje verse rozemarijn
  •  zout en peper naar smaak
Bereiding

Benodigdheden: Stoofpan

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi de wildpoulet aan beide kanten met zout en peper.
  2. Smelt de boter en olie in een stoofpan.
  3. Bak de wildpoulet aan beide kanten bruin aan in ± 3 min. Voeg een lepel bloem toe.
  4. Voeg de grof gesneden uien toe met een stukje laurier en prik daarin de kruidnagel.
  5. Schenk de Wild Mill PX langs de rand in de pan.
  6. Giet er eventueel nog wat water bij tot het vlees net niet bedekt is.
  7. Snijd de abrikozen in stukjes en snijd de kruidkoek in blokjes en voeg toe.
  8. Breng het geheel aan de kook met deksel er op.
  9. Zet het vuur daarna laag en stoof het vlees afgedekt in ± 2 uur gaar.
  10. Verwijder voor het serveren de kruiden en specerijen.
  11. Lekker bij de stamppot of met frietjes.