Stoven

Een lekker stoofgerecht start met het kopen van goed vlees bij uw slagerij. Laat u informeren over de herkomst en kies voor kwaliteit. Afhankelijk welke stoofpot je gaat maken, kies je voor het snijden van kleinere of grotere stukken vlees. Het is belangrijk dat het vlees goed wordt aangebraden, zodat het aan de buitenzijde krokant en aan de binnenzijde mals blijft. Afhankelijk van welk stoofpotje je gaat maken, snij je de groenten wat grover of fijner. In een stoofgerecht is goed getrokken fond een vereiste. Door het toevoegen van verse kruiden en specerijen voeg je smaakaccenten toe, die de stoverij pit en karakter geven.

Om de smaak te verdiepen, voeg je aan het eind van de bereiding ons bier toe. Doe het deksel op de stoofpan en laat je gerecht op lage temperatuur lekker langzaam stoven. Dat wordt echt genieten. Drink er de bijpassende Wild Mill bij. Dat is foodpairing optima forma. De stoof maak je natuurlijk niet voor jezelf, maar voor een klein gezelschap. Je wilt natuurlijk rekening houden met de smaak van je gasten. Ter inspiratie hebben we alvast enkele stoofrecepten op basis van wild, kip, sukade en varkenswangen gemaakt. We zijn benieuwd welke stoofgerecht jij maakt met ons craftbier?